Ο Όμιλος

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Θεσσαλονίκης είναι αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γ.Γ.Α. κι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Ο τοίχος μας

Ο τοίχος με διάσημες φράσεις του μπριτζ που ακολουθεί τον όμιλό μας ακόμα και μετά την μετακόμιση.

tropaiothiki

Τροπαιοθήκη

Η τροπαιοθήκη του ομίλου περιλαμβάνει τις συλλογικές επιτυχίες των αθλητών μας σε όλες τις κατηγορίες διασυλλογικών πρωταθλημάτων.

Εξωτερική όψη

Η όψη των εντευκτηρίων από έξω το βράδυ. Σε περιμένουμε να έρθεις να μας γνωρίσεις από κοντά.

Η ιστορία του Ομίλου

Ο Ο.Α.Μ.Θ. ιδρύθηκε στις 11 Ιουνίου 1971, με πρωτοβουλία και χάρη στην κοπιαστική δουλειά του φυσικού ιδρυτή του Νίκου Ασμενιάδη. Ήταν από τους πρώτους 2-3 Ομίλους Μπριτζ που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα. Στα 50 χρόνια της συνεχούς, αδιάκοπης και με έντονη δραστηριότητα λειτουργίας του, λειτούργησε αποκλειστικά στα πλαίσια του ερασιτεχνικού αθλητισμού και καθιερώθηκε σαν ένα από τα μεγαλύτερα Σωματεία Αγωνιστικού Μπριτζ της χώρας, χάρη στις διαχρονικά πολλές και μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του, αλλά και στην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του στην διάδοση και την ανάπτυξη του αθλήματος, με διοργάνωση χιλιάδων αγώνων, σεμιναρίων, μαθημάτων, εκδρομικών τουρνουά και άλλων εκδηλώσεων.

Είτε στα εντευκτήρια της Προξένου Κορομηλά, είτε μετέπειτα σε αυτά της Μ. Μαυγρογέννους και φυσικά στο ολοκαίνουριο μας χώρο στην Αναξιμάνδρου, η αγάπη και η στήριξη των αθλητών, των μελών και των ανθρώπων του ήταν πάντα και είναι και τώρα η μεγάλη του δύναμη. Παρακάτω παρουσιάζονται αντίγραφα της πρώτης και των δύο τελευταίων σελίδων του Ιδρυτικού Καταστατικού μας, όπου αναφέρονται τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του Ομίλου.

Σήμερα ο ΟΑΜΘ αριθμεί πάνω από 70 μέλη κι έχει στο δυναμικό του 135 ενεργούς αθλητές. Το Δ.Σ. του ΟΑΜΘ απαρτίζουν οι:

  • Κωνσταντίνος Δεστέφανος – Πρόεδρος
  • Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Αντιπρόεδρος
  • Γιάννης Μαρκάκης – Γενικός Γραμματέας
  • Φώτης Σουργκούνης – Ειδικός Γραμματέας
  • Γιώργος Λούσης – Ταμίας
  • Γιάννης Οργαντζίδης – Μέλος Δ.Σ.
  • Ευδοξία Τσουρέκα – Μέλος Δ.Σ.

Το αρχικό καταστατικό

και τα ιδρυτικά μέλη του Ο.Α.Μ.Θ.