Το Μπριτζ

Το δημοφιλέστερο πνευματικό παιχνίδι στον κόσμο.

Το μπριτζ είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι. Εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν μπριτζ παγκοσμίως σε τουρνουά, σε κλαμπ, στο διαδίκτυο καθώς και σε ελεύθερη παρτίδα στο σπίτι με φίλους.

Το 1995 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ αναγνωρίστηκε επίσημα ως αθλητική ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το μπριτζ μετείχε ως άθλημα επίδειξης στη Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων
Αγορά σε τραπέζι μπριτζ

Το μπριτζ παίζεται από 4 παίκτες σε 2 ανταγωνιστικά ζεύγη, με μία τράπουλα 52 φύλλων. Σε κάθε τραπέζι μπριτζ οι παίκτες παίρνουν τα ονόματα των σημείων του ορίζοντα. Έτσι ο Βορράς είναι συμπαίκτης με τον Νότο ενάντια στους Ανατολη – Δύση.

Τα φύλλα μοιράζονται στους 4 παίκτες και το παιχνίδι ξεκινάει με τη διαδικασία της αγοράς. Κάθε παίκτης χρησιμοποιώντας ειδικές κάρτες αγορών περιγράφει τα φύλλα που κρατάει, δίνοντας πληροφορίες οι οποίες οδηγούν στην αγορά ενός συμβολαίου από τον έναν άξονα. Ο άξονας της εκτέλεσης θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το συμβόλαιο και ο άξονας της άμυνας θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει.

Το μπριτζ δεν είναι “παιχνίδι τύχης”. Η νίκη δεν εξαρτάται από το τι φύλλα κρατάει ο παίκτης αλλά από τον τρόπο που θα τα διαχειριστεί. Είναι κατά βάση τεχνικό παιχνίδι και για το λόγο αυτό ήδη από το 1975 έχει αναγνωριστεί με νόμο ως άθλημα, υπαγόμενο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

NO-Luck_400x400

Γιατί να παίξω Μπριτζ

Διασκέδαση

Το Μπριτζ είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα την οποία μπορείτε να απολαύσετε με φίλους οποιασδήποτε ηλικίας. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν νέους φίλους και να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις.

Warren Buffet και Bill Gates παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι

Πνευματική υγεία

Το μπριτζ ενδυναμώνει τη σκέψη, την μνήμη και την πνευματική διαύγεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πάιζουν συχνά μπριτζ έχουν μειωμένη πιθανότητα να πάθουν Αλτσχάιμερ ή άλλης μορφής άνοια.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι όπου μπορείτε να διαβάσετε και να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι βρίσκονται παρακάτω